Autoritățile ucrainene le cer cetățenilor să nu traverseze frontiera pe unde vine Saakașvili în țară

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

“Serviciul Frontierei de Stat a Ucrainei recomandă ucrainenilor să nu traverseze punctul de trecere a frontierei “Krakoveţ” în perioada 9-12 septembrie curent, prin care fostul guvernator al regiunii Odesa, Mihail Saakaşvili intenționează să se întoarcă din Polonia în Ucraina” – comunică centrul de presă al Serviciului Frontierei de Stat citat de Ukrainska Pravda.

Potrivit grănicerilor, în data de 10 septembrie 2017, unele partide politice și parlamentari ucraineni au anunțat desfăşurarea unor acțiuni în masă la Punctul de trecere a frontierei “Krakoveţ”. Pentru a evita eventualele neplăceri în acest punct de trecere, poliţia de frontieră recomandă alte trasee, scrie Bucpress.

„În apropiere de frontieră există un regim al zonei de frontieră stabilit de legislaţie, care reglementează intrarea, șederea și circulația în apropiere de graniţă a cetățenilor Ucrainei și altor persoane. Prin urmare, se solicită respectarea acestor norme și reguli în apropierea frontierei”, se specifică în comunicatul centrului de presă al Serviciului de Frontieră.

Recent, liderul Partidului “Batkivşcina”/Patria, Iulia Timoşenko a anunțat că îl va sprijini pe fostul guvernator al regiunii Odesa Saakaşvili şi se va deplasa în Polonia la 10 septembrie curent, – transmite NewsOne.

„Personal îl voi susţine pe Miho Saakaşvili.Voi pleca în Polonia. Are de gând să vină și să prezinte o scrisoare, în care există motive că el are dreptul de şedere în Ucraina, deşi a fost lipsit de cetățenie. Vrea să afle în instanţa ucraineană despre corectitudinea retragerii cetăţeniei ucrainene. În ciuda faptului că suntem rivali politici, voi fi alături de el, pentru a demonstra că în concurența politică nu pot fi folosite toate metodele murdare ale represiunii politice, precum le-a folosit președintele în exercițiu împotriva fostului preşedinte al Georgiei” – a declarat Iulia Timoşenko citată de strana.ua

“Știți că domnul Saakașvili nu poate trece frontiera și să revină în Ucraina. Îl voi susţine acolo, unde se află. Pe teritoriul Poloniei, desigur…” – a spus liderul Partidului Batkivşcina.

Potrivit unor surse, Mihail Saakaşvili nu exclude faptul că la indicaţia autorităților din Ucraina poate fi răpit la punctul de trecere a frontierei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...