Dodon atacă presa românească: „Poziţia mea deranjează decidenții occidentali”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Situația privind participarea soldaților moldoveni la aplicațiile militare din Ucraina a ajuns să fie mediatizată intens de către presa internațională, în special, cea românească, lucru care îl nemulțumește pe şeful statului, Igor Dodon.

Acesta declară că, Guvernul încearcă să facă uz de diverse șiretlicuri juridice pentru a implica moldovenii în exerciții militare ale NATO și este evident că prim-ministrul profită de iresponsabilitatea unor conducători ai Armatei, infiltrați de liberalii unioniști, antistataliști și antineutralitate, iar presa internațională „afiliată structurilor NATO” condamnă în unison decizia sa.

„De asemenea, observăm că presa internațională afiliată structurilor NATO acuză în unison decizia mea, ca șef de stat, de a interzice participarea moldovenilor în exercițiile militare din Ucraina. E o dovadă că poziția mea la acest subiect deranjează decidenții occidentali”, spune Dodon.

Mai mult, acesta aduce acuzaţii şi la adresa foștilor miniștri ai apărării, propuși cândva de PL și PLDM.

„Este simptomatic faptul că foștii miniștri ai apărării, propuși cândva de PL și PLDM, au creat front comun cu actualul Guvern. Ei pledează deschis pentru aderarea la NATO și pentru renunțarea la statutul de neutralitate a Republicii Moldova. Retorica lor este coordonată din același centru militar aflat departe de hotarele țării noastre”, mai spune Igor Dodon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...