/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Andrian Candu: „Dodon înțelege greșit noțiunea de Comandant Suprem al Armatei”

missing
08 septembrie 2017, ora 13:39

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a mai spus că va insista ca la următoarea ședință a Consiliului de Securitate să se discute și „abuzurile” președintelui Dodon în domeniul exercițiilor militare.

Candu a mai spus că „pagubele și prejudiciile aduse Armatei de neparticiparea militarilor înseamnă scăderea capacității de apărare a Armatei și cel care se face de vină trebuie să răspundă”.

El a precizat că va examina ceea ce a declarat Dodon, acțiunile Președintelui vor fi evaluate privind respectarea legislației și ulterior se va acționa.

„Ce fel de comandat ești dacă nu îți pasă de armată?” se întreabă Candu, spunând că regretă că președintele are o altă viziune, dar vor găsi căile legale și constituționale pentru a soluționa problema. „Consider că prin interzicere se realizează un abuz”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram