06:08:28 19.04.2024
Stiri

Guvernul își asumă responsabilitatea asigurării cu MERE a copiilor din școli: Circa 3,5 mii de tone anual

Social 08.09.2017 11:32 Vizualizări1344 Autor: Ziarul National
Guvernul își asumă responsabilitatea asigurării cu MERE a copiilor din școli: Circa 3,5 mii de tone anual


Guvernul de la Chișinău ar putea lansa, în octombrie curent, un Program național de asigurare a elevilor cu fructe proaspete, ceea ce va contribui și la susținerea producătorilor autohtoni.

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că a instituit deja un grup de lucra care trebuie, în decurs de o săptămână, să elaboreze conceptul, regulamentul, caietul de sarcini și alte documente necesare pentru punerea în aplicare a Programului respectiv.

Potrivit vicepremierului Octavian Calmîc, Programul va cuprinde elevii claselor primare și gimnaziale din toate instituțiile preuniversitare din țară, inclusiv cele private, și va fi susținut de Guvern anual. „La prima etapă de implementare a Programului ne vom limita doar la mere, iar ulterior ne propunem ca elevii să fie asigurați și cu alte fructe sezoniere, care sunt recoltare la noi în țară”, a spus ministrul Economiei și Infrastructurii.

Pentru livrarea fructelor către instituțiile de învățământ va fi desfășurat un concurs între companiile de transport și logistică ce vor trebui să asigure săptămânal instituțiile școlare cu cantitatea necesară de fructe, iar monitorizarea procesului de realizare a programului va fi efectuată de secțiile raionale de educație.

Conform estimărilor autorităților, pentru asigurarea zilnică a celor circa 340 de mii de elevi din clasele primare și gimnaziale cu mere, până la finele anului curent, sunt necesare circa 1 700 de tone, iar pentru întreg anul școlar această cantitate poate ajunge la peste 3 500 de tone.

Menționăm că, anul trecut, PNUD Moldova a inițiat un proiect prin care acorda granturi producătorilor autohtoni, majorând substanțial donațiile acumulate, pentru a livra fructe proaspete în școli și grădinițe.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md