Facebook, pe urmele Tinder: Vrea să-ți „agăți” prietenii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Facebook testează o nouă funcție prin care își propune să te convingă să ieși în oraș cu prietenii tăi de sex opus. Implementarea pare desprinsă din Tinder.

Facebook face numeroase experimente cu funcții care nu ajung să fie implementate la nivel global. Deși nu se știe momentan care va fi soarta unei noi opțiuni detaliate de Motherboard, aceasta pare similară cu Tinder. Diferența majoră constă în faptul că este construită în jurul prietenilor pe care îi ai deja pe rețeaua socială.

Mai mulți utilizatori de Facebook din diverse colțuri ale lumii au întâmpinat o notificare ciudată în urmă cu câteva zile. Aceea era de forma ”Dănuț și alți 15 ar putea dori să se întâlnească cu tine săptămâna aceasta”. Un tap pe respectiva notificare în aplicația de mobil se reflecta în afișarea unor imagini precum cea de mai jos. Practic, îți erau prezentați câțiva prieteni și tu decideai dacă vrei sau nu să ieșiți la o cafea, scrie Playtech.

Exact ca pe Tinder, această implementare implică ascunderea răspunurilor de interlocutori. Practic, nimeni nu va ști dacă ți-ai dat acordul să ieși cu respectiva persoană, dar dacă ați apăsat amândoi pe „Yes”, veți iniția imediat un dialog pe Messenger pentru a stabili detaliile întâlnirii.

Pentru a atrage atenția că funcția detaliată mai sus nu este o glumă, cei de la Facebook au confirmat acest experiment pentru The Verge. În funcție de feedbackul primit de la internauți, s-ar putea să vedem noua funcție disponibilă global. Momentan, confirmări vizavi de această opțiune au venit doar din Noua Zeelandă și Toronto, dar nu este exclus să fie utilizabilă și în alte teritorii.

Merită reținut că, deși există similarități între implementarea celor de la Facebook și Tinder, nu este foarte clar că vorbim de o aplicație de dating. Este foarte probabil să fie vorba doar facilitarea unei întâlniri lipsite de romantism între doi prieteni care nu s-au mai văzut de mult timp.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...