/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

De astăzi trei posturi vamale din țară vor trece la perfectarea electronică a declarațiilor vamale de tranzit T1

missing
08 septembrie 2017, ora 11:26

Inițial, procedura urmează a fi implementată în regim de testare la patru posturi vamale: Chișinău 3 (Petricani), Sculeni, Otaci și Cahul, iar începând cu 01 octombrie curent, va fi extinsă pentru toate posturile vamale.

Prin implementarea acestui concept, Serviciul Vamal se aliniază celor mai bune practici internaționale în domeniul administrării vamale, prin simplificarea și digitalizarea procedurilor aferente procesului de vămuire.

Potrivit datelor deținute, anual sunt perfectate peste 150 mii de tranzacții în procedura T1, fapt ce presupune cheltuieli suplimentare pentru completare, tipărire, depunere și perfectare, dar și stocarea unui volum considerabil de declarații pe suport de hârtie la posturile vamale.

Eliminarea documentelor pe suport de hârtie va reduce semnificativ durata de vămuire și staționare în punctele de trecere a frontierei, precum și va diminua cheltuielile suportate de către agenții economici pentru achitarea serviciilor de brokeraj.

Totodată, aplicarea perfectării electronice va permite monitorizarea în regim on-line a tuturor operațiunilor de tranzit și respectiv, transparentizarea acestora, fiind astfel excluse eventualele riscuri de corupție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram