(FOTO) Americanii sunt în așteptarea „uraganului nuclear”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un uragan „nuclear”, un uragan uriaș, un uragan mai mare decât întreg statul – astfel caracterizează autoritățile din Florida ciclonul Irma, o înspăimântătoare forță ce se apropie de americani, din calea căreia populația este sfătuită să fugă.

Uraganul Irma se îndreaptă spre Bahamas, Haiti şi Insulele Turks și Caicos, după ce a făcut de nelocuit câteva insule din Caraibe, iar de sâmbătă seară îşi va face simţită prezenţa şi în Florida, unde deja peste 100.000 de oameni au primit ordin de evacuare.

Criză de apă potabilă şi conserve. În Florida a fost decretată stare de necesitate încă de la începutul săptămânii. Imediat oamenii s-au grăbit spre centrele comerciale şi benzinării să îşi facă provizii de apă, alimente şi combustibil. Numai că stocurile magazinelor s-au epuizat rapid, iar acum cu greu se mai gasesc cele necesare.

„Sunt cozi mari la benzină şi sunt multe staţii care nu au benzină până seara. Noaptea alimentează şi ziua, toată ziua, se termină. Sunt cozi lungi pe la staţiile de benzină care mai au. Nu mai sunt nici conserve, de fapt. Nu e numai cu apa, şi cu sucurile şi conservele este o problemă, pentru că toată lumea încearcă să îşi facă provizii. Majoritatea caselor sunt pe curent şi dacă se ia curentul, în zonele în care o să se ia mult curentul, o săptămână, zece zile, îţi dai seama nu poţi să găteşti. Nu o să meargă nimic”, a explicat la Digi24 Simona Botezan, o româncă rezidentă în Florida, conform digi24.ro.

Autorităţile lansează din oră în oră apeluri disperate către populaţie să îşi ia toate măsurile de precauţie şi să plece din zonele care se află în calea uraganului. Îi avertizează că în orele imediate trecerii uraganului, dacă rămân în calea urgiei, avor pune în pericol viaţa salvatorilor pe care îi vor chema în ajutor.

Până acum, Autorităţile din Florida au emis peste o sută de mii de ordine de evacuare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...