(FOTO și VIDEO) Cutremur cu magnitudinea 8,1 în Mexic: Alertă de tsunami pentru 8 țări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un cutremur cu magnitudinea 8,1 a avut loc, vineri dimineața, în largul coastelor Mexicului, în Pacific, potrivit institului american de geofizică USGS. Mexicul este lovit, în paralel și de două uragane extrem de puternice.

Un cutremur cu magnitudinea 8,1 a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit institului american de geofizică USGS. În urma seismului, a fost declanșată o alertă de tsunami pentru 8 țări.

Este vorba despre Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama, Honduras și Ecuador, care ar putea să fie lovite de aceste valuri tsunami provocate de seism.

Au fost înregistrate mai multe replici ale seismului, cu magnitudine cuprinsă între 5,2 și 5,7 pe Richter.

Este cel mai puternic cutremur resimțit în Mexic din ultimii 32 de ani, de la seismul catastrofal din 1985, soldat cu sute de victime.

Cartiere întregi din Mexico City au rămas fără curent electric, transmite CNN, care îl citează pe primarul orașului, Miguel Angel Mancera. Un raid cu elicopterul deasupra Capitalei nu a descoperit clădiri prăbușite.

Seismul a avut loc la o adâncime de 35 de km și a fost resimțit în capitala Mexicului, Mexico City. Nu se știe până la acest moment dacă au existat victime și pagube materiale.

Mexicul este lovit, în paralel și de două uragane extrem de puternice. Trei uragane se manifestau simultan joi după-amiaza în Oceanul Atlantic, furtunile Jose și Katia fiind ridicate în categoria uraganelor alături de Irma, ciclonul de maximă intensitate – a cincea, a anunțat Centrul național american pentru uragane (NHC).

Seismul a avut loc la 102 mile vest de orașul Tapachula în statul mexican Chiapas, nu departe de Guatemala.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...