„Următoarea conspiraţie a lui Plahotniuc şi Dodon împotriva cetăţenilor poate fi comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale, iar primarii actuali, cumpăraţi sau vânduţi, dar şi cei încă independenţi de mafie, să fie transformaţi în factori electorali esenţiali ai PD şi PSRM prin presiunile procuraturii şi ale poliţiei, despre care alegătorii nu vor cunoaşte prea curând. Să nu uităm că, în 2015, PD a obţinut sub 20% din primarii din ţară, iar acum are peste 80%. Cum au ajuns aceştia să fie membri ai celui mai detestat partid din ţară? Prin şantaj  şi mită. Prin această nouă conspiraţie, plămădită la GBC, Plahotniuc va încerca să-i transforme în agenţi electorali ai PD-ului pe primari şi să inducă şi mai multă confuzie în rândul alegătorilor, care vor primi un teanc de buletine de vot, inoculându-se ideea că ar trebui să voteze peste tot cu un singur partid”,  a adăugat Andrei Năstase.

Totodată, liderul Platformei DA spune că în faţa pericolului de a pierde asistenţa financiară externă, guvernarea ar putea institui turul doi în alegeri, adăugând că şi acest fapt nu va schimba situaţia.

Tot în cadrul acestui interviu, Andrei Năstase a reiterat poziţia Platformei DA, declarând că nu va face nici un pact cu actuala guvernare.

„S-ar putea ca, în faţa pericolului de a pierde asistenţa financiară externă, puterea să fie nevoită să cedeze unele redute. De exemplu, ar putea institui turul doi în alegeri. Dar asta nu va schimba situaţia. Şi este exclus ca Platforma Demnitate şi Adevăr să facă vreun pact cu actuala guvernare, cu atât mai mult, să colaboreze cu ea. Acum sunt vehiculate unele idei năstruşnice, aruncate în public de acelaşi Plahotniuc, precum că forţele pro-europene ar trebui să se coalizeze într-un demers comun. Da, ar trebui. Doar că Partidul Democrat nu este pro-european, ci doar pro-oligarhic. Şi noi nu putem şi nu vom face niciodată alianţă cu mafia, chiar dacă ea ar fi dispusă să cedeze unele redute”, a explicat Andrei Năstase.