Maia Sandu critică decizia CSJ care favorizează guvernarea: PD poate aduna la partid bani cu sacul în numerar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Curtea Supremă de Justiție a decis că Partidul Democrat poate aduna la partid bani cu sacul în numerar. După ce a încălcat Regulamentul CEC prin care se interzice încasarea de donații în numerar în mărime mai mare de un salariu mediu lunar, Partidul Democrat a obținut prin judecată… schimbarea normelor”. Despre aceasta a atenționat liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

Lidera PAS s-a referit la cele peste 47 de milioane de lei, sumă obținută în numerar și pe care democrații ar fi adunat-o ilegal în 2016.

„De ce să nu poată colecta în continuare sute de mii sau chiar milioane de lei în bani gheață? De ce să se complice cu transferuri prin care se poate urmări de unde vin banii și unde se duc? Bineînțeles că Curtea a luat o decizie favorabilă guvernării. Aceasta înseamnă că Partidul Democrat, de facto, este iertat de vărsarea a peste 47 de milioane de lei în bugetul de stat, bani încasați cu încălcarea prevederilor normative. Vă imaginați câte familii nevoiașe pot fi ajutate cu acești bani?”, continuă Maia Sandu într-o postare pe Facebook.

„Vreau să-i atenționez pe toți cei implicați în acest caz (de la judecători până la funcționarii care au făcut figurație în loc să apere interesele statului), soldat cu prejudicierea bugetului de stat cu o sumă considerabilă, că va veni timpul când va trebui să răspundeți. Să răspundeți în fața legii, nu în fața lui Plahotniuc”, conchide lidera PAS, Maia Sandu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...