(VIDEO) Circa 70 mii de țigarete, urmau să ajungă ilegal în România

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Costești a fost reținut un tânăr, în timp ce încerca să treacă ilegal peste frontiera de stat 3.500 pachete de țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Pentru reținerea acestuia, polițiștii de frontieră au folosit arma din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, cu respectarea prevederilor legale.

La data de 6 septembrie curent, în baza unei informații operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord în comun cu angajații SPF Costești au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu produse de tutungerie. În rezultat, în jurul orei 18.00, echipa mixtă a observat, la mai puțin de 500 de metri de râul Prut, o persoană care înainta spre linia de frontieră, având asupra s-a două colete. Polițiștii de frontieră au somat persoana în cauză pentru a opri, somarea cărora a fost ignorată, pentru care a fost necesară aplicarea armei din dotare. În scurt timp, tânărul de 30 de ani a fost reținut, iar în urma cercetărilor preliminare, la fața locului au mai fost depistate, pregătite din timp și bine ascunse, încă trei colete și o funie preconizată pentru facilitarea trecerii lor peste Prut. 3.500 pachete cu țigări marca Ritm, urmau să ajungă în țara vecină, valoarea fiind estimată la 56.000 mii lei.

Tânărul cu domiciliul în raionul Râșcani, și-a recunoscut fapta, declarând polițiștilor de frontieră că produsele de tutungerie urmau să fie transmise unui cetățean român, pentru o sumă semnificativă de bani. Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată și indisponibilizată la sediul Direcției regionale Nord.

În prezent, cazul este cercetat de ofițerii de investigații, acumulând toate probele necesare, în vederea stabilirii vinovăţiei şi aplicării măsurilor legale ce se impun.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...