Când vine vorba de telefoane inteligente, la nivel global, Samsung se află detaşat pe prima poziţie în clasament. Ocupă respectiva poziţie de foarte mulţi ani şi continuă să deţină un procent relaxat din vânzări. Pentru o perioadă îndelungată, Apple s-a aflar într-o poziţie similară, ocupând poziţia a doua după sud-coreeni. Se pare însă că foarte mulţi internauţi aşteaptă cu entuziasm lansarea iPhone 8 şi nu au mai făcut de mult timp investiţii în smartphone-urile americanilor.

Această realitate a fost scoasă la iveală de cei de la Counterpoint Research. La această oră, Samsung rămâne lider în piaţa de mobile vândute, dar Huawei a reuşit să iasă înaintea celor de la Apple. Pentru prima oară, în raportul pe al doilea trimestru fiscal din 2017, s-a putut observa că Huawei a comercializat mai multe unităţi comparativ cu gigantul din Cupertino.

Diferenţa dintre Huawei şi Apple nu este nici pe departe reprezentativă şi s-ar putea remedia în viitorul apropiat. În acelaşi timp, are însă o valoare simbolică şi reprezintă o confirmare că s-au dus zilele în care compania fondată de Steve Jobs ocupa un confortabil loc doi în piaţa de telefoane inteligente, scrie playtech.ro.

Dintr-un punct de vedere, această schimbare în clasament ne arată că în continuare se comercializează foarte multe smartphone-uri, dar utilizatorii nu mai au nici un fel de reticenţă faţă de gadgeturi chinezeşti. Huawei este cel mai mare producător de telefoane din China de foarte mult timp, iar aceasta este doar cea mai recentă dovadă că eforturile sale de expansiune în Vest sunt din ce în ce mai eficiente.

huawei-overtake-apple-1

Aproape că nici nu contează că în America de Nord şi Asia de Sud numărul utilizatorilor de Huawei este limitat.

În altă ordine de idei, este important de reţinut că acest raport evidenţiază unităţi vândute. Când vine vorba profit, Apple continuă să iasă în faţa Samsung sau Huawei datorită marjei de profit foarte generoase aferentă fiecărui iPhone livrat.