(FOTO) O pictură murală de 30 de metri poate fi văzută integral de doar două ori pe zi. Cum e posibil

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O pictură murală înaltă de 30 de metri a apărut pe o un zid din Canada şi poate fi văzuă în deplinătatea sa de doar două ori pe zi, atunci când are loc refluxul. Creaţia aparţine artistului Sean Yoro, pasionat şi de surfind, cunoscut pentru lucrările sale create pe aisberguri plutitoare, pereţi de pe lângă suprafaţa apei şi copaci. De data aceasta, provocarea a fost şi mai mare în condiţiile în care mareea acoperă în timpul zilei 28 de metri din zid.

„A fost o adevărată provocare să mă adaptez la schimbările de maree”, a spus artistul pentru CNN, menţionând că cea mai complicată a fost partea de jos care mai tot timpul se află sub apă. „Trebuia să fiu într-un program strict, știind exact nivelele valurilor în fiecare zi și noapte”, a relatat Yoro.

Locațiile exacte ale lucrărilor anterioare ale lui Yoro nu au fost dezvăluite, pentru a evita riscurile de a fi atras la răspundere. De data aceasta însă artistul a dezvăluit că muralul este în Saint John, Canada, în Golful Fundy. Orașul se află de-a lungul golfului din bazinul Minas, unde mareele poate ajunge la 52 de metri, potrivit NASA.

Artistul utilizează doar vopsele ecologice, fapt ce scurtează mult din „viaţa” picturilor. Mai ales că, de cele mai dese ori, artistul utilizează suprafeţe umede, iar soarele şi apa sărată le erodează permanent. „E greu să faci un calcul privind durata de viaţă a acestei picturi, datorită variabilelor cum ar fi lumina soarelui şi curenţii din jurul peretelui, dar o estimare sigură ar dura 2-3 luni”, a menţionat Sean Yoro, precizând că cele mai optimiste calcule ar fi de circa doi ani.

Potrivit CNN, pictura cu o înălţime de 30 de metri a fost realizată timp de nouă zile, în care artistul a realizat desenul pe părţi, în funcţie de nivelul apei. Totuşi, acesta spune că „a fost o experienţă incredibilă” pentru el de a urmări acest fenomen natural și de a-l integra în arta sa.

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...