Elevul care a deschis focuri de armă într-o şcoală din suburbia Moscovei, plasat în arest preventiv până pe 5 noiembrie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Elevul din localitatea Ivanteevka, suburbia Moscovei, care acum două zile a lovit profesoara şi a deschis focuri de armă în şcoală, a fost plasat în arest preventiv. Potrivit unei decizii a instanţei, acesta va sta după gratii cel puţin până pe 5 noiembrie 2017.

Instanţa a satisfăcut solicitarea organului de anchetă care a cerut plasarea în arest a elevului de 15 ani pentru „o lună şi 30 de zile”. Avocatul acestuia a cerut plasarea lui în arest la domiciliu.

Şedinţa în cauza elevului din clasa a IX-a a avut loc în regim închis, în condiţiile în care acesta nu are încă 16 ani împliniţi.

Avocatul a declarat în cadrul şedinţei că elevul regretă cele comise, cerându-şi scuze de la victime. La fel, potrivit avocatului, părinţii învinuitului sunt gata să poarte responsabilitate financiară pentru acţiunile fiului.

Amintim că pe 5 septembrie, elevul a venit la ora de informatică cu un toporaş pentru bucătărie cu care a lovit în cap profesoara. Ulterior, acesta a aruncat prin clasă mai multe petarde şi a început a împuşca dintr-o armă pneumatică. Profesoara a fost internată cu o traumă cranio-cerebrală, iar trei elevi au avut de suferit după ce au sărit prin geamurile şcolii. Din câte se menţionează, nimeni nu a avut de suferit în urma împuşcăturilor, iar persoane decedate nu sunt.

Pe numele elevului a fost deschis un dosar penal pentru „huliganism” şi „tentativă de omor”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...