/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ La psiholog sau la duhovnic? Polițiștii de la „Fulger” au un cabinet unde se pot confesa

missing
07 septembrie 2017, ora 15:19

Cabinetul pentru consiliere este dotat cu două fotolii de masaj pentru îmbunătățirea tensiunii neuro-musculare a polițiștilor. De asemenea, aceștia vor putea beneficia de meloterapie – adică terapie prin muzică; video-terapie și de terapie prin inhalare de săruri ce contribuie la eliminarea stresului și anxietății.

E greu să activez singură, dar oricum facem față. Uneori, vin obosiți că nu pot dormi, au psihosomatică sau sunt în stres când au operațiuni și nu știu ce se va întâmpla acolo”, ne explică Psihologul Brigăzii de Poliție Fulger, Guțu Mariana.

De cele mai multe ori, polițiștii invocă probleme personale și pericole la care se expun în timpul exercitării funcției. Potrivit psihologului, o ședință poate dura chiar și câteva ore. Rămâne la discreția polițiștilor să aleagă în fața cui vor să-și deschidă sufletul – în fața medicului sau al duhovnicului.

„Credem că este un lucru ce duce la întărirea sufletească a colaboratorilor, și știm că într-un corp sănătos trebuie să fie un duh sănătos”, afirmă capelanul brigăzii, Gheorghe Godoroja.

Angajații de la „Fulger” sunt mulțumiți, dar cred că ar trebi angajați, totuși, mai mulți psihologi.

Nu, cred că ar fi benefic să fie mai mulți psihologi, la fel ca în orice domeniu”;

Reținerea infractorilor de rang mai înalt, deosebit de periculoși, cred că mă va face ca eu să revin în acest cabinet. Activez în organe, Ministerul Afacerilor Interne, suntem la serviciu 24/24, 7 zile pe săptămână, iar de multe ori familia nu înțelege acest lucru, ma pune în situația să mă consult”.

Polițiștii noștri sunt mai calmi, echilibrați emoțional, și bineînțeles în desfășurarea atribuțiilor de serviciu, când intră în contact cu cetățenii sunt mai indulgenți”, susține șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavaliuc.

În Republica Moldova sunt 38 de cabinete psihologice ale inspectoratelor de poliție, unde angajații se pot adresa în caz de nevoie. Biroul de consiliere psihologica din cadrul Brigăzii „Fulger” este al 39-lea și a fost finanțat de Ambasada Germaniei care a oferit 12.000 de euro pentru amenajarea și dotarea acestuia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram