(GRAFIC) Ce produse exportă, de fapt, Republica Moldova; Produsele alimentare nu mai sunt pe placul străinilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Exporturile Republicii Moldova în primele şapte luni ale anului au ajuns la aproape 1,220 milioane de dolari americani, volum superior celui realizat în perioada similară din anul 2016 cu 13,9%.

Iată ce produse trimitem, de fapt, în afara țării:

Principalele produse care constituie baza exporturilor moldovenești sunt articolele manufacturate diverse. În primele şapte luni ale anului, peste graniță, au fost trimise mărfuri în proporție 25,2% din totalul mărfurilor exportate. O pondere mai mare la această categorie au avut îmbrăcămintea şi accesoriile, dar și mobila.

Produse alimentare şi animale vii reprezintă a doua cea mai mare categorie de mărfuri exportate de Republica Moldova. În perioada de referință, țara noastră a exportat peste graniță mărfuri, la această categorie, într-o proporție de 21,4%. O pondere mai mare la acest capitol o au legumele și fructele.

Maşini şi echipamente pentru transport se încadrează în top trei categorii principale de export. În perioada de referință, această categorie reprezintă 16,6% din totalul exporturilor realizate de Republica Moldova.

De asemenea Republica Moldova a exportat materiale brute necomestibile, exclusiv combustibili, băuturi și tunun, produse chimice şi produse derivate nespecificate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...