Scuarul Ghibu e în pericol: „Se pare că un depozit pentru muzeu e mult mai în „interesul public” decât un scuar amenajat pentru oameni”

21106520_1657904077594560_3848161904378846868_n
Foto: facebook.com/chironda.victor

Victor Chironda, unul din inițiatorii proiectului reamenajării Scuarului Ghibu, spune că acest spațiu este în pericol, și că ar putea ajunge un depozit.

„Prieteni, avem o situație îngrijorătoare.

După ce Consiliul Municipal a votat pentru anularea deciziei din 2015, prin care Scuarul Ghibu era cedat Muzeului de Arte pentru construcția unui depozit, directorul muzeului dl Zbîrnea a fost profund nemulțumit și a început o campanie de lobby pentru întoarcerea scuarului acaparat.

Vedeți aici cum ar putea arăta scuarul dacă acesta va fi reamenajat.

Se pare că a convins Ministrul Culturii să semneze o cerere prealabilă către CMC, prin care solicită consilului să-și anuleze ultima decizie și să cedeze scuarul Muzeului de Arte.

În caz că CMC nu dă curs solicitării, Ministerul Culturii va ataca în judecată Consiliul Municipal Chișinău.

Eu pur și simplu nu am cuvinte. În viziunea dlui Zbîrnea, un depozit pentru muzeu e mult mai în „interesul public” decît un scuar amenajat pentru oameni.

Avem o situație în care oamenii de cultură se ocupă cu un fel de atacuri raider asupra spațiilor publice din oraș și folosesc pârghiile statului pentru asta. Rușine, Dle Tudor Zbîrnea.

Fac apel la colegii din presă și din societate civilă dar și la toți chișinăuienii, să ia atitudine și să se implice în apărarea acestui spațiu public urban.

De noi depinde dacă Scuarul Ghibu va fi un spațiu public pentru oameni sau un depozit pentru dl. Zbîrnea.

***
Noi în curând vom prezenta la Consiliul Monumentelor din cadrul Ministerului Culturii proiectul pentru reamenajarea Scuarului Ghibu, după care vom depune actele pentru obținerea certificatului de urbanism” spune Victor Chironda

Puteți vota pentru reamenajarea scuarului aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente