Actualitate

Românii şochează din nou în Italia! O femeie A FURAT un gânsac, mascota cartierului în care locuieşte, pentru A-L GĂTI la cină

Localnicii cartierului de lângă Ponte dell’Impero, din Pisa au avut grijă în ultimii doi ani de gâscanul Osvald, ca de un copil al comunităţii. În dimineaţa de 2 septembrie, când pasărea a dispărut, oamenii au intrat în panică!

O româncă stabilită în cartierul din Pisa s-a gândit însă că Osvald ar fi o cină delicioasă, aşa că nu a stat prea mult pe gânduri când l-a furat, ascunzându-l în geantă, ajutată de cei doi fii ai săi. Ghinionul femeii, care cel mai probabil nu ştia cât de iubită e pasărea în cartier, a fost că un vecin de bloc a surprins momentul când femeie a venit acasă cu gâscanul Osvald.

Bărbatul nu a sesizat autorităţile, însă a anunţat de urgenţă redacţia unui ziar local. De acolo, jurnaliştii le-au dat de veste celor de la Garda pentru protecția mediului și animalelor Anpana, care au mers ţintă la uşa româncei.

«Am venit să luăm gâscanul înapoi», au fost primele cuvinte ale autorităţilor. Femeia răspunde că l-a luat pentru a-l hrăni, încercând să îi convingă că păsării îi e foarte bine în locuinţa ei. Când i s-a spus că a comis o infracțiune – va fi denunțată pentru furt – s-a întors în apartament și după câteva minute s-a întors cu înaripatul în brațe.

Osvaldo a fost luat în primire de gărzi și redus pe malul râului. A privit câteva clipe pentru a-și reaminti mediul său, apoi s-a îndreptat către râu. Liber și solitar.

Gărzile vor informa biroul pentru protecția mediului și animalelor de la primărie cu privire la detaliile faptelor. «Această instituție va fi cea care va analiza dacă să transmită documentația la magistratul de serviciu pentru a lua o decizie. Mai ales pentru că – afirmă gărzile – orice animal liber în teritoriu este proprietate a primarului și deținerea în apartament este interzisă».

Sursa: Observator.tv

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *