Putin: Este imposibil să descurajezi Coreea de Nord

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Administrația de la Washington a manifestat dorința de a dezamorsa tensiunile cu Coreea de Nord, a declarat joi președintele rus Vladimir Putin, care a estimat că încurajarea ‘isteriei militare’ referitoare la criza nord-coreeană este contraproductivă, transmite Reuters.

Putin a adăugat că Phenianul nu va renunța la programul său nuclear și balistic întrucât îl consideră singurul său mijloc de autoapărare.

”Este imposibil să îi descurajezi”, a afirmat șeful statului rus referindu-se la nord-coreeni, în cadrul Forumului Economic Oriental de la Vladivostok, oraș situat în estul Federației Ruse.

Vladimir Putin a subliniat că Phenianului i-a fost oferită perspectiva ridicării sancțiunilor internaționale, ca stimulent pentru a-și îngheța programele de înarmare, dar că, în opinia părții nord-coreene, riscurile la adresa securității sunt mai importante decât beneficiile economice.

”Le spunem că nu vom impune sancțiuni, ceea ce înseamnă ‘veți trăi mai bine, veți avea hrană mai bună și mai gustoasă pe masă, vă veți îmbrăca mai bine’, dar următorul pas, în opinia lor, este o invitație la cimitir. Și nu vor fi niciodată de acord cu asta”, a mai spus Vladimir Putin.

Phenianul a anunțat că a testat duminică o bombă cu hidrogen, ceea ce a atras reacții de condamnare ferme din partea întregii comunități internaționale. Bomba cu hidrogen poate fi montată pe noul tip de rachetă balistică cu rază lungă de acțiune de care dispune regimul nord-coreean. Precedentele teste nucleare efectuate de Coreea de Nord au avut loc în 2006, 2009, 2013 și în ianuarie și septembrie 2016.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...