Federer, eliminat de la US Open: Nu meritam să fiu în semifinale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tenismanul elvețian Roger Federer regretă că a ratat ocazia de a câștiga cel de-al treilea titlu de Mare Șlem din acest an, însă recunoaște cu sportivitate superioritatea argentinianului Juan Martin Del Potro, cel care l-a învins joi în sferturile de finală ale Openului Statelor Unite.

„Este păcat, desigur, că am pierdut, însă Juan Martin merită mai mult. Simt că nu aveam loc în semifinale, iar el va avea șanse mai mari să-l învingă pe Rafa (Nadal), ca să fiu cinstit. Modul în care am jucat nu a fost destul de bun, în opinia mea, ca să pot câștiga acest turneu. Este mai bine că am ieșit și altcineva are șansa să facă mai bine decât mine”, a declarat după joc Federer, citat de site-ul ATP.

„M-am aflat în situația în care am avut nevoie de șansă și în care marjele sunt minime, în timp ce Juan Martin a jucat bine. Lucrurile nu au decurs așa cum mi-aș fi dorit în această seară, însă cel mai bun jucător a câștigat”, a mai spus elvețianul.

Roger Federer a confirmat, totodată, că nu își va schimba programul pentru finalul sezonului, chiar dacă se simte obosit. „Programul meu nu se va schimba până la finalul sezonului, însă sunt mulțumit că pot răsufla, pentru că mă simt obosit, după efortul depus aici. Nu am fost sigur că voi putea juca, iar acum sunt mulțumit că mă pot odihni”, a adăugat Federer, care și-a confirmat prezența la Laver Cup, noua competiție anuală între Europa și restul lumii, programată luna aceasta la Praga, precum și la turneele de Shanghai, Basel, Paris și la Turneul Campionilor de la Londra.

Miercuri, în sferturile de finală de la US Open, Juan Martin Del Potro s-a impus cu 7-5, 3-6, 7-6 (10/8), 6-4 în fața lui Roger Federer, argentinianul urmând să-l înfrunte vineri, în semifinale, pe numărul unu mondial, spaniolul Rafael Nadal, care a trecut la rândul său în trei seturi, 6-1, 6-2, 6-2, de noua speranță a tenisului rus Andrei Rublev.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...