Actualitate

Cum se învinge teama de regret, una dintre cele mai grele „boli“ psihice ale oamenilor

Psihologii susţin că măcar odată în viaţă ne-am pus întrebarea că dacă am fi avut mai mult curaj şi acceptam orice provocare cu siguranţă am fi avut o viaţă mai fericită. Întotdeauna teama generează regrete, iar de cele mai multe ori nu luăm anumite decizii pentru a nu îi răni pe cei de lângă noi.

„Teama de regret de cele mai multe ori ne face să ne închidem în noi, însă cel mai important lucru este acela că nu vom reuşi să alegem cel mai bun drum în viaţă. Dacă vom reuşi să depăşim acest sentiment vom observa că nu este decât un sentiment inutil care nu face altceva decât să ne umbrească fericirea“, a spus psihologul Adrian Vlad.

Cum putem scăpa de sentimentul de teamă:

– Pentru a putea scăpa de sentimentul de teamă este bine să reuşim să ne facem ordine în viaţă şi să ştim cu adevărat ce vrem. Este bine să acceptăm anumite provocări, iar astfel cu siguranţă vom fi mai fericiţi şi mai independenţi.

– Trebuie să ne asumăm ce hotărâri luăm în viaţă şi să învăţăm să nu mai dăm vina pe alţii atunci când greşim.

– Este bine să exersăm curajul pentru a putea scăpa de sentimentul de teamă. Uneori în viaţă cele mai frumoase lucruri apar atunci când nici nu ne aşteptăm.

Psihologii au mai precizat că zilnic trebuie să ne privim în oglindă şi să ne exersăm curajul şi să învăţăm cum să nu fim slabi în anumite situaţii. Orice schimbare pe care o facem în viaţă trebuie să fie strict decizia noastră pentru a putea să fim împăcaţi cu noi înşine.

„Este bine să ştim că dacă vrem să fim independeţi şi vrem să scăpăm de senzaţia de teamă trebuie să ne debarasăm de ce cred alţii despre noi. De cele mai multe ori ne gândim la ce o să creadă oamenii din jur despre noi şi nu luăm decizia cea mai corectă şi ajungem să ne prefacem că totul este bine, însă realitatea este cu totul şi cu totul alta“, a mai precizat psihologul Adrian Vlad.

Sursa: Adevarul

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *