Trimite e-mail | Printeaza
Social
07.09.2017

Pavel Filip a avut o întrevedere cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj

Pavel Filip a avut o întrevedere cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj

Prim-ministrul Pavel Filip a avut o întrevedere cu rectorul Universității Babeș-Bolyai din Cluj, Academicianul Ioan-Aurel Pop, membru titular al Academiei Române, aflat la Chișinău cu ocazia participării la ediția a VI-a a Congresul Mondial al Eminescologilor. La întrevedere a participat Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Monica Babuc.
 
În cadrul discuţiilor, a fost făcut un schimb de opinii referitor la funcționarea sistemelor de învățământ superior și cercetare în Republica Moldova și România și examinate modalitățile  de eficientizare a sistemelor de educaţie din ambele state. În particular, s-a discutat despre intensificarea mobilităţii academice şi organizarea programelor comune de pregătire a specialiştilor competenţi conform cerinţelor pieţei muncii, precum şi participarea în proiecte de cercetare comunitare.
 
Totodată, părţile au exprimat interesul privind efectuarea schimbului de experiență și deschiderea pentru a împărtăși idei și exemple de bune practici în vederea identificării unor soluții viabile  pentru dezvoltarea educației universitare din cele două țări.
 
În context, Premierul a menţionat că sistemul de educație rămâne a fi una dintre cele mai importante priorități ale Guvernului, accentuând că pentru a obține realizări în orice ramură, statul are nevoie de specialişti bine pregătiți, care să dețină atât cunoștințele teoretice, cât și competențe practice.
 
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior de stat din România, ocupând un loc semnificativ și în topul universităților europene, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus