/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Cazul Braguța: Procurorii cer arest pentru polițiști. „Poliția este vinovată în tot, ei l-au adus bătut în celula”

missing
06 septembrie 2017, ora 19:23

Primul care s-a prezentat in fata instantei a fost cel cu care si-a petrecut ultimile zile din viață Andrei Braguța. Acesta a spus în fața camerilor de luat vederi că nimeni dintre colegii de celulă nu l-ar fi bătut.

Poliția este vinovată în tot, ei l-au adus bătut în celula. Noi toți băieții strigam ca să-l scoată dar ei nu vroiau să-l scoată. El singur spunea cum l-au bătut poliția”, a menționat colegul de celulă al lui Braguța.

Mai mult, acesta ne-a spus că gardienii le-ar fi ordonat să acopere camera.

„De la atâta bătaie el deja nu mai era conștient de ceea ce făcea. Noi am chemat și ambulanță și tot ei stăteau și se râdeau după ușă. Sunt camere și se vede cum ei se râd da el sărea la bătaie”. povestește acesta.

Potrivit lui, colegii de celulă le-ar fi cerut gardienilor să cheme ambulanța.

Tot schimbul lor este implicat mai sunt și alți oameni care sunt implicați. Șeful de la izolator știe despre tot”, a mai specificat colegul de celulă..

După mai bine de 30 de minute, a intrat în sala de judecata și unul dintre gardienii izolatorului. Este vorba de Aurel Șapteboi, care a refuzat să discute cu presa.

Spuneți-mi vă rog ce s-a întâmplat, l-ați bătut pe Andrei Brăguța? Nu!”, a declarat Aurel Șapteboi

Ulterior, în sala de judecata a venit Aurel Isachi și Igor Orbu care, la fel, sunt suspectați de tortura. Aceștia au negat acuzațiile.

„Eu n-am bătut pe nimeni. Ați văzut, el era bătut? Nu. Dar deținuții l-au bătut ? Nu-s la curent. Dar de ce nu l-ați scos ? Deținuții spun că polițiștii stăteau și se râdeau după ușă. Nu știu. Când se râdeau polițiștii eu nu eram, eu eram acasă. Dar cum comentați învinuirea? Tot ce-i în învinuire nu-i drept”, a declarat polițistul reținut, Igor Orbu.

„9Noi am solicitat aplicarea arestului preventiv pe un termen de 30 de zile. Polițiștii colaborează cu ancheta ? Sunt, o parte dintre ei au făcut declarații pe caz. Ei își recunosc vina ? Nu își recunosc vinovăția”, a explicat procurorul Ruslan Lupașcu.

Andrei Braguța a fost reținut de Poliția de Patrulare la 15 august. Acesta s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în Penitenciarul „Pruncul”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram