Lovitură pentru marile cluburi din Europa: Preşedintele UEFA susţine reducerea perioadei de mercato

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, susţine micşorarea perioadei de mercato, astfel ca aceasta să se încheie înainte de startul campionatelor din Europa, relatează Reuters.

În Anglia, pe 7 septembrie, preşedintele Premier League va propune în adunarea acţionarilor ca perioada de transferuri să se încheie înainte de prima etapă a sezonului şi ideea a fost deja susţinută public de unii antrenori, care nu vor să piardă jucători de bază după startul sezonului.

Mercato de vară se încheie pe 31 august, în timp ce sezonul din Premier League a debutat pe 11 august. Pentru a fi votată propunerea de diminuare a mercato în Anglia sunt necesare 14 din cele 20 voturi ale cluburilor din Premier League.

Ceferin a declarat pentru The Times că urmăreşte cu atenţie propunerile privind scurtarea perioadei de transferuri: ”Din punctul meu de vedere, nu este bine când fotbaliştii joacă la un club când începe sezonul şi la un alt club după închiderea mercato. Există multă incertitudine pentru o perioadă lungă de timp. Din acest motiv cred că fereastra de transferuri este prea lungă şi susţin scurtarea ei”.

Dacă Premier League va decide scurtarea perioadei de mercato şi celelalte ligi inferioare vor trebui să facă acest pas, este de părere Shaun Harvey, director executiv al Football League: ”Închiderea perioadei de transfer înainte de startul sezonului a fost întotdeauna în favoarea cluburilor noastre. Şi este firesc să ne aliniem datele cu Premier League şi orice consecinţe neaşteptate trebuie gândite. Acest subiect va fi pe agenda noastră la adunarea cluburilor din 21 septembrie”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...