Participant al mitingului opoziţiei din 12 iunie din Moscova, condamnat la 2,5 ani de închisoare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un participant al mitingului opoziţiei din 12 iunie, organizat la Moscova, de Ziua Rusiei, a fost condamnat la 2,5 ani de închisoare. Tânărul pe nume Rasim Isakov este învinuit de aplicarea forţei faţă de doi militari ai Gardei Rusiei („Rosgvardia”).

Potrivit TV Rain, postul de televiziune de opoziţie din Rusia, cazul lui Isakov a fost examinat în regim special. Acesta şi-a recunoscut vina şi şi-a adus scuzele de rigoare celor două victime. În ultima sa cuvântare Isakov a spus că a ajuns la miting întâmplător, „din curiozitate”.

Partea de acuzare a solicitat trei ani pentru Isakov. Totodată, în cadrul audierilor, părţile vătămate în dosar au acceptat scuzele aduse, dar au lăsat decizia la latitudinea magistraţilor. Astfel, instanţa a acceptat parţial solicitarea învinuirii, condamnând participantul la mitingul din 12 iunie la doi ani şi şase luni de închisoare.

Rasim Isakov a fost reţinut la finele lunii iunie. Anchetatorii susţin că el a aplicat violenţă „nepericuloasă pentru viaţa şi sănătatea” a doi militari de la „Rosgvardia”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...