Cât de mult poate trăi un om? Cecetătorii cred că au descoperit durata maximă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cercetătorii olandezi au realizat un studiu cu privire la durata maximă de viaţă a unei persoane, iar rezultatele au arătat că există mici diferenţe între cele două sexe.

Cercetătorii de la Universitatea Erasmus din Rotterdam, care au studiat datele a peste 75.000 de persoane care au decedat în ultimii 30 de ani, au descoperit că durata maximă de viaţă a unei femei este de 115,7 ani, iar a bărbaţilor de 114,1 ani, scrie indy100.com.

„În medie, oamenii trăiesc mai mult, dar cei mai în vârstă dintre cei incluşi în statistici nu au trăit mai mult de atât în ultimii 30 de ani. Desigur, speranţa medie de viaţă a crescut.

Cu toate acestea, plafonul maxim nu s-a schimbat“, a spus profesorul John Einmahl, unul din cei trei oameni de ştiinţă care au condus cercetarea, citat de Medical Express.

Pentru a face lucrurile clare, specialistul a subliniat că în studiu nu este vorba de speranţa de viaţă, ci de durata de viaţă, care este folosită pentru a determina cât timp poate trăi un singur individ. Aceste descoperiri au fost corelate cu un studiu realizat în America, unde o cercetare similară a stabilit că în ultimii 90 de ani durata de viaţă a unei persoane nu a depăşit 115 ani.

Bineînţeles că au fost şi excepţii, cum ar fi franţuzoaica Jeanne Louise Calment, care a trăit 122 de ani. Aceasta a obţinut titlul pentru cea mai în vârstă femeie, fiind născută în 1875 şi decedând în 1997.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...