Chirtoacă se declară nevinovat: S-a decis acoperirea abuzurilor din dosarul parcărilor, cu un alt dosar, mai ilegal decât primul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Abuzurile din dosarul penal privind parcările cu plată din mun. Chişinău sunt acoperite cu un nou dosar, spune edilul suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, într-o primă reacție de la anunțul Centrului Naţional Anticorupție (CNA) cum că pe numele acestuia a fost intentat un nou dosar.

„După cum am presupus încă din luna iunie, știind că dosarul cu parcările e gol, plin de insinuări și un șir întreg de ilegalități acumulate: înlătuarea avocaților, suspendarea din funcție, hotărâri de judecată copy-paște, declinări de competenţe, s-a decis acoperirea abuzurilor și ilegalităților din acel dosar, cu un alt dosar, și mai ilegal decât primul”, a reacționat Chirtoacă.

Acesta spune că, deocamdată, nu a văzut acuzația, dar din comunicat rezultă că ar fi executat incorect o serie de hotărâri de judecată, prin care anumite categorii de angajați ai statului: polițiști, procurori și judecători, trebuia asigurați cu spațiu locativ.

Citeşte şi: Un nou dosar penal pe numele lui Chirtoacă; Riscă până la 10 ani de închisoare

„Obligația de a-i asigură cu spațiu locativ era prevăzută într-o lege votată de Parlament, dar fără să fie atribuite și mijloace financiare în acest sens, așa cum prevede Carta Europeană a Autonomiei Locale, precum și legislația națională. Adică o lege populistă, fără acoperire financiară. Ce au făcut acei oameni: și-au luat hotărâri judecătoreşti și puneau sechestru pe conturile primărie, pe apartamente destinate paturilor social-vulnerabile, ne blocau activitatea. Problema se trage încă de la refugiații transnistreni (care și ei aveau hotărâri de judecată) pentru că hotărârile de judecată prevăd asigurarea cu spațiu locativ conform componenței familiei, ori la început este familie din una-două persoane, iar cu timpul sunt și patru și cinci, și socrii de la țara aduși, etc. Atunci deja în loc de un apartament, trebuie să le dai două, trei apartamente, că familia între timp s-a făcut mare și asta capăt nu are. Respectiv singură soluție care s-a găsit au fost aceste tranzacții împăcare pentru că să fie oprite procesele în judecată, să nu se mai pună sechestre pe conturile primăriei, să nu se mai ocupe abuziv spații”, e explicat edilul suspendat al Capitalei.

În context acesta declară că, dacă și trebuie deschis cuiva dosar penal, atunci în primul rând Parlamentului și Guvernului pentru că au votat o lege populistă, fără acoperire financiară dând speranțe goale oamenilor respectivi și punând în situație de blocaj autoritățile locale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...