15:01:12 29.03.2024
Stiri

Lui Filip i se RECOMANDĂ să preia CONDUCEREA interimară a Ministerului Apărării: „Dodon continuă să execute sarcinile primite din Rusia”

Politică 06.09.2017 14:40 Vizualizări3815 Autor: Ziarul National
Lui Filip i se RECOMANDĂ să preia CONDUCEREA interimară a Ministerului Apărării: „Dodon continuă să execute sarcinile primite din Rusia”


Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru, consideră că premierul Pavel Filip a procedat corect atunci când a decis, prin intermediul unei Hotărâri de Guvern, să trimită militarii moldoveni la exercițiile din Ucraina.

Potrivit fostului ministru, șeful statului Igor Dodon nu face altceva decât să execute ordinile primite de la Moscova și, din acest motiv, împiedică militarii moldoveni să participe la diferite exerciții de peste hotare.

„Igor Dodon continuă să execute sarcinile primite din Federația Rusă. Acesta vrea să aducă Armata Națională la stadiul în care să nu poată să-și îndeplinească sarcina de apărare a țării. Oprirea militarilor de la exercițiile externe este de natura să afecteze atât pregătirile de lupta ale Armatei Naționale, cât și relațiile externe ale R. Moldova”, spune sursa citată.

În același context, Șalaru îi sugerează premierului să-și asume conducerea interimară a Ministerului Apărării, pentru ca lucrurile să nu degenereze. „Este foarte bine că premierul Filip a luat decizia de a trimite soldații la aplicațiile din Ucraina. Îi recomand premierului Filip, în cazul în care Igor Dodon va continua să respingă propunerile de ministru al apărării, să își asume conducerea interimară a Ministerului Apărării”, a conchis fostul ministru.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md