Atenţionare de călătorie în SUA; Condiţii meteorologice severe în Florida şi Caraibe

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Persoanele care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii, în zona statului Florida şi în Caraibe, sunt informate că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile americane, se prefigurează, pentru următoarele zile, inundaţii masive şi efecte extreme cauzate de uraganul „Irma”.

Rafalele de vânt din regiune vor depăşi 295 de kilometri pe oră şi se află în prezent în apropiere de Leeward Islands şi avansează spre nord-vest, către Peninsula Florida.

Uraganul „Irma”, de categoria 5, este considerat unul dintre cele mai puternice care au afectat SUA, în comparaţie cu uraganele „Katrina” şi „Harvey”.

Au fost deja instituite alerte de uragan în Antigua, Barbuda, Anguilla, Montserrat, St. Kitts, Nevis, Saba, St. Eustatius, Saint Martin şi Saint Barthelemy, British Virgin Islands, U.S. Virgin Islands, Puerto Rico, Vieques şi Culebra.

În Florida a fost decretată stare de urgenţă, iar efectele uraganului sunt aşteptate în perioada 8 – 11 septembrie, cu apogeul în data de 10 septembrie. Sunt luate măsuri de evacuare a persoanelor aflate în zonele joase, şcolile sunt închise începând de miercuri, iar cetăţenii sunt avertizaţi să facă provizii de apă potabilă, alimente, medicamente şi să fie pregătiţi în orice moment pentru o evacuare rapidă, dacă va fi cazul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...