(VIDEO) Reacţie incredibilă a ministrului Justiţiei la decesul lui Brăguţa: „Sunteți rău informat. A murit din cauza unei tuberculoze purulente”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Andrei Brăguţa a murit din cauza unei pneumonii, spun procurorii, despre tânărul decedat în condiții dubioase în penitenciar. Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, spune însă că acesta a murit din cauza unei tuberculoze purulente.

Întrebat în cadrul unei emisiuni televizate cine l-a ucis pe tânăr, ministrul s-a arătat deranjat de întrebare. „Cine v-a spus că el a fost ucis? În instituția noastră Andrei Brăguţa nu a fost ucis. Sunteți rău informat sau nu aţi dorit să fiţi foarte atenţi la comunicarea publică care a fost făcută”, a reacţionat Cebotari.

Vorbind despre caz, ministrul însă s-a încurcat în detalii, întrucât procurorii vorbesc, în baza unui prim raport de expertiză, că tânărul a murit din cauza pneumoniei. Acum, ministrul declară că acesta ar fi murit din cauza unei tuberculoze purulente.

„Noi trebuie să fim profesioniști şi să ne bazăm pe documente. Raportul de expertiză prezentat de procurori, dar şi de avocații lui, spune că persoana a murit din cauza unei tuberculoze purulente, nu înseamnă însă că în acest caz nu au existat sau există unele umbre care ridică alte semne de întrebare. Noi am identificat mai multe nereguli în lanţ, care trebuie foarte atent apreciate şi apoi de intervenit prompt, astfel încât unele din lucrurile produse să nu să se mai producă”, a continuat Vladimir Cebotari.

Citeşte şi: (VIDEO) Procuratura generală confirmă că Andrei Brăguţa a fost torturat în Penitenciar. Cinci persoane, reţinute în cazul decesului tânărului

De menţionat însă că procurorul general Eduard Harunjen a confirmat acum două zile că Andrei Brăguţa a fost torturat în Penitenciar, cinci persoane fiind reţinute în cazul decesului tânărului.

Citeşte şi: Avocaţii Promo-Lex: Autoritățile au încercat să mușamalizeze decesul lui Andrei Brăguța

Avocații Promo-LEX sunt de părere că autoritățile au încercat să mușamalizeze cazul de deces a tânărului, iar acțiunile instituțiilor statului sunt insuficiente pentru a rezolva problemele sistemice din justiție.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...