(VIDEO) Ministrul Justiţiei face lobby pentru Plahotniuc: Am spus partenerilor noştri că, dacă Plahotniuc ar fi premier, ţara ar avea de câştigat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Oligarhul Vladimir Plahotniuc s-ar fi descurcat foarte bine şi ar fi ajutat ţara dacă s-ar fi aflat în fruntea unei instituții de stat, cum ar fi Guvernul. Opinia este împărțită de ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, care spune că despre acest lucru a comunicat de multe ori cancelariilor internaționale.

În opinia ministrului PD, ţara ar fi avut doar de câștigat dacă la şefia principalelor instituții de stat s-ar fi aflat Plahotniuc.

„Eu cred că el înțelege foarte bine ce popularitate are, chiar dacă este nemeritată. El a încercat să fie util şi să fie de folos ţării aşa cum este posibil şi aşa cum se acceptă. Eu cred însă, şi nu o singură dată am spus-o şi partenerilor noştri de dezvoltare, că ţara noastră ar avea de câștigat dacă (Plahotniuc – n.r.) ar veni oficial şi ar sta în faţa unor instituții de stat, la o poziţie de conducere”, a declarat Cebotari în cadrul unei emisiuni de la TV21.

Acesta dezvăluie că oligarhului i-ar asta bine în fruntea Guvernului. „Bine, ele nu sunt prea multe poziții. Eu cred că funcția de prim-ministru ar fi fost foarte bună”, a adăugat ministrul Justiţiei.

De menţionat că, la sfârșitul anului 2015 PD a propus președintelui Nicolae Timofti o listă din patru candidaturi la funcția de prim-ministru și a insistat pe candidatura lui Vladimir Plahotniuc. Ulterior, la începutul anului 2016, PD a venit oficial cu această candidatură, pe care însă fostul președinte nu a acceptat-o, din cauza unor suspiciuni de integritate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...