Actualitate

Industria de apărare din Rusia va avea un viitor sumbru

Potrivit cercetatorilor de la SIPRI, Moscovei îi va fi extrem de greu să-și păstreze pozițiile pe piața de armament: în primul rând din cauza exportului de arme în creștere din China, care cu pași mari și rapizi ajunge din urma Rusia în materie de tehnologie militara și fiabilitate a produselor sale.

„Principalul avantaj al chinezilor este dimensiunea imensă a bugetului militar și potențialul sau de creștere”, continuă The Diplomat. – Economia Rusiei este mult mai mică, ritmul sau de creștere este incomparabil cu cel al economiei Chinei și a absorbit deja o parte substanțială a PIB-ului Rusiei”.

Mai mult decât atât, industria de apărare chineză se dezvoltă „într-o direcție mai promițătoare decât cea rusească”. China „munceste din greu” in vederea utilizarii propriilor tehnologii în sectorul apărării. La rândul său, Rusia nu se poate lăuda cu vreun succes în crearea unui „sector tehnologic privat bine dezvoltat”, afirmă publicația japoneză.

The Diplomat sustine ca industria de armament a Rusiei a fost mult timp ajutata de „dezgustul” Occidentului în materie de expor de arme către anumite țări. „China nu arată acelasi dezgust”, subliniază publicația.

Principala speranță de viitor a Moscovei constă în vânzarea de arme către „țările dependente, precum și statelor cărora China nu le va furniza produse militare din motive strategice”.

Dar cele doua piete sunt destul de limitate: prima include majoritatea fostelor republici sovietice și Siria, iar cea de-a doua – India, Vietnam și, probabil, Coreea de Nord”, încheie publicatia japoneză.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *