/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ucraina mulțumește Moldovei pentru că a găzduit 300 de copii orfani din zona de conflict

missing
06 septembrie 2017, ora 07:10

La întrevederea cu Andrian Candu, președintele Parlamentului, Czolij a mulțumit pentru oportunitatea oferită copiilor de a petrece vara în taberele de odihnă din Moldova. De asemenea, Evghenii Czolij a mulțumit guvernării de la Chișinău pentru sancționarea persoanelor care au luptat pe teritoriul Ucrainei în conflictul armat din această țară. Potrivit lui, asemenea gesturi sunt mai relevante decât orice declarații, deoarece probează valorile și principiile împărtășite în fapte de autoritățile Republicii Moldova.

Părțile au discutat despre provocările de securitate, inclusiv informațională cu care se confruntă Moldova și Ucraina. În particular, președintele Congresului mondial al ucrainenilor a menționat ca pe un risc major dezinformarea și știrile false care prejudiciază imaginea și aduc atingere securității celor două țări.

Congresul mondial al ucrainenilor este o organizație notorie constituită în 1967 care coordonează diaspora ucraineană în toată lumea și reprezintă interesele a peste 20 mln ucraineni.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram