02:29:55 19.04.2024
Stiri

Ministrul de Externe de la Chișinău i-a transmis comisarului Mogherini că autoritățile R. Moldova sunt „ferm determinate” să implementeze Agenda de asociere cu UE

Politică 05.09.2017 16:00 Vizualizări1895 Autor: Ziarul National
Ministrul de Externe de la Chișinău i-a transmis comisarului Mogherini că autoritățile R. Moldova sunt „ferm determinate” să implementeze Agenda de asociere cu UE


Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, i-a spus comisarului european pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, că autoritățile de la Chișinpu sunt „ferm determinate” să realizeze angajamentele asumate în cadrul Agendei de Asociere cu UE.

Întâlnirea celor doi oficiali a avut loc astăzi, în marja Forumului Strategic de la Bled.

Comisarul Mogherini a încurajat autorităţile de la Chișinău să continue iniţiativele demarate, pledând pentru reflectarea clară a beneficiilor reformelor promovate pentru cetăţenii R. Moldova, arată un comunicat al MAEIE.

Andrei Galbur și Federica Mogherini au discutat despre relaţiile R. Moldova - UE, făcând o scurtă retrospectivă a evoluţiilor în contextul aniversării la 1 septembrie curent a 3 ani de la implementarea Acordului de Asociere.

„Părţile au împărtăşit opinia că succesul demersurilor R. Moldova de apropiere de UE poate fi asigurat doar prin avansarea agendei de transformare şi implementare veritabilă a principiilor de bună guvernare, stat de drept, economie de piaţă şi creştere sustenabilă”, cităm aceeași sursă.

La Forumul Strategic, Galbur s-a întâlnit și cu omologul său de la București, Teodor Meleșcanu.

„Interlocutorii au apreciat agenda bogată a evenimentelor din anul curent, care cuprinde, printre altele, organizarea vizitelor reciproce ale primilor miniștri şi şedinţa comisiei interguvernamentale pentru integrare europeană. Totodată, miniştrii Andrei Galbur şi Teodor Meleşcanu au efectuat un schimb pertinent de opinii pe marginea chestiunilor de actualitate privind securitatea internațională și regională, precum și privind interacțiunea celor două țări în cadrul organizaţiilor internaţionale”, susține MAEIE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md