Vrea relaţii mai bune cu Rusia, dar pledează pentru atragerea investitorilor germani. Dodon: Avem un potenţial enorm de cooperare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Nu numai cu estul, ci şi cu vestul! Deşi pledează constant pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă, preşedintele Igor Dodon pledează şi pentru atragerea investitorilor germani în economia naţională. Cel puţin asta a declarat şeful statului la o întrevedere pe care a avut-o azi cu o delegație germană a Asociației pentru Europa de Sud-Est (SOG), condusă de directorul executiv al acestei asociații, Hansjörg Brey.

„Am salutat împlinirea a 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Federală Germania. Pledez pentru amplificarea dialogului moldo-german în toate domeniile de interes comun. Mi-am exprimat convingerea că deschiderea în acest an a consulatelor onorifice ale RM din München şi Stuttgart va impulsiona semnificativ cooperarea bilaterală”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook ca urmare a întrevederii.

Mai mult, şeful statului menţionează că a accentuat asupra existenței unui potențial de cooperare enorm între statele noastre, în special în domeniul comercial-economic, care „trebuie valorificat la justa valoare”. „Pledez pentru atragerea investitorilor germani în economia naţională. În acest sens am propus organizarea în cel mai scurt timp a unui Forum economic moldo-german”, a mai scris Igor Dodon.

Printre subiectele discutate cu delegaţia care se află în Moldova într-o vizită de documentare au fost unele cu privire la politica internă şi externă a țării, acordând o deosebită atenție situației socio-economice din țară, conflictului Transnistrean și altele. „Am exprimat recunoștință pentru sprijinul politic constant al Germaniei în procesul de reglementare transnistreană și am salutat eforturile președinției germane în vederea reluării negocierilor în formatul „5+2” după o pauză de 2 ani şi în adoptarea Declaraţiei cu privire la negocierile de reglementare a conflictului transnistrean în formatul ”5+2””, a mai scris şeful statului.

La întrevedere a participat și E.S. Julia Monar, Ambasador al Republicii Federale Germania la Chișinău.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...