17:19:36 23.04.2024
Stiri

R. Moldova a găzduit 300 de copii orfani din zona de conflict din Ucraina. Andrian Candu: „Avem aceleași provocări”

Politică 05.09.2017 15:00 Vizualizări1626 Autor: Ziarul National
R. Moldova a găzduit 300 de copii orfani din zona de conflict din Ucraina. Andrian Candu: „Avem aceleași provocări”


Republica Moldova a găzduit în aceasă vară în taberele de odihnă 300 de copii orfani din zona de conflict ucraineană, fapt pentru care președintele Congresului mondial al ucrainenilor, Evghenii Czolij, a mulțumit autorităților de la Chișinău în cadrul unei întrevederi pe care a avut-o ieri cu spicherul Andrian Candu.

Evghenii Czolij a mulțumit guvernării de la Chișinău și pentru sancționarea persoanelor care au luptat pe teritoriul Ucrainei în conflictul armat, afirmând că „asemenea gesturi sunt mai relevante decât orice declarații, deoarece probează valorile și principiile împărtășite în fapte de autoritățile Republicii Moldova”, arată un comunicat de presă al Parlamentului.

Aceeași sursă transmite că Czolij și Candu au mai discutat despre provocările de securitate, inclusiv informațională cu care se confruntă R. Moldova și Ucraina, ceea ce reprezintă un risc major dezinformarea și știrile false care prejudiciază imaginea și aduc atingere securității celor două țări.

„Avem aceleași provocări și avem angajamente similare pentru reforme. Putem mai bine informa despre starea de lucruri din țările noastre și despre angajamentul nostru puternic față de UE, lucrând împreună. Vom avea o voce puternică, dacă ne vom sincroniza în continuare acțiunile”, a spus președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu președintele Congresului mondial al ucrainenilor.

Congresul mondial al ucrainenilor este o organizație constituită în 1967 care coordonează diaspora ucraineană în toată lumea și reprezintă interesele a peste 20 de milioane de ucraineni.

Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md