Ghimpu: Plahotniuc a creat PSRM pentru a se menține la putere când PD se va prăbuși

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Socialiștilor este creația oligarhului Vladimir Plahotniuc, pentru ca acesta să se poată menține la putere atunci când Partidul Democrat se va prăbuși. Este părerea președintelui Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Potrivit acestuia, anume Plahotniuc este cel care se află în spatele părăsirii de către Dodon a Partidului Comuniștilor. Actualul șef al statului ar fi primit atunci de la Plahotniuc o sumă impresionantă de bani pentru a-și construi proiectul politic.

„Dodon a ajuns președinte de partid în 2010, când Mihai Ghimpu trebuia să fie votat la funcția de șef al statului. S-a făcut o înțelegere Filat-Plahotniuc-Dodon. Pe lângă votul pentru Timofti la funcția de președinte, atunci s-a hotărât și formarea Partidului Socialiștilor. Atunci s-a creat un partid care, pe viitor, în cazul în care PD se prăbușește să fie salvatorul lui Plahotniuc”, a declarat Mihai Ghimpu.

El susține că așa-zisa „luptă” între PD și Dodon este un „joc” și că Plahotniuc și șeful statului sunt împreună încă din 2010.

„El doar nu a primit 3 milioane de euro doar pentru un vot. Dar a primit pentru a forma și a ridica PSRM așa încât să asigure continuitatea puterii celui care controlează totul astăzi în Republica Moldova”, a mai spus Mihai Ghimpu.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...