Galbur a avut o întrevedere cu Înaltul oficial UE; Ce i-a transmis Federica Mogherini

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe şi politică de securitate, vicepreşedinte al Comisiei Europene Federica Mogherini, în marja Forumului Strategic de la Bled.

Oficialii au realizat un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor Republica Moldova – Uniunea Europeană, făcând o scurtă retrospectivă a evoluţiilor în contextul aniversării la 1 septembrie curent a 3 ani de la implementarea Acordului de Asociere.

Reprezentantul UE a transmis că succesul demersurilor ţării noastre de apropiere de Uniunii poate fi asigurat doar prin avansarea agendei de transformare şi implementare veritabilă a principiilor de bună guvernare, stat de drept, economie de piaţă şi creştere sustenabilă.

În aceeași ordine de idei, Mogherini a încurajat autorităţile să continue iniţiativele demarate, pledând pentru reflectarea clară a beneficiilor reformelor promovate pentru cetăţenii Republicii Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...