Faceți cunoștință cu doamna în roz care va anunța sfârșitul lumii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cea mai cunoscută prezentatoare TV din Coreea de Nord are un talent în a anunța toate evenimentele majore dn istoria țării și toți pașii făcuți de regim către dezvoltarea unui program balistic nuclear care înspăimântă lumea.

La 74 de ani, Ri Chun-hee este cea mai cunoscută figură a televiziunii publice nord-coreene și cea care anunță lumii întregi reușitele programului nuclear al nației, scrie The Guardian.

Ea este cea care a anunțat și succesul testului bombei cu hidrogen din weekend.

Cine este însă Ri Chun-hee? Potrivit biografiei, preentatoarea s-a născut într-o familie săracă în sud-estul țării și a studiat teatrul, ajungând la televiziunea publică în 1971, scrie realitatea.net.
A obținut postul de crainic principal în doar trei ani și a fost vocea care a anunțat nord-coreenilor și lumii întregi evenimente precum moartea liderilor KIm Il-sung și Kim Jong-il.

Deși s-a retras în 2012, Ri revine ocazional pentru a anunța, cu vocea sa melodramatică, progresele importante ale regimului în domeniul militar.

Motivul: prezentatoarea este apreciată de liderul Kim Jong-un.

Un articol rar din revista Chosun preciza că Ri trăiește o viață de lux alături de soțul ei și de copii și nepoți în Phenian.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...