(FOTO) În halat alb şi cu urme de violenţă: Aşa arată buletinul provizoriu al lui Andrei Brăguţa, perfectat în penitenciar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tânărului Andrei Brăguţa, care a murit în penitenciar în condiții suspecte, i-a fost perfectat buletin de identitate provizoriu la data de 21 august curent, în fotografia din buletin fiind vizibile semne de violenţă.

Avocatul rudelor tânărului decedat, Vadim Vieru, a prezentat în cadrul unei conferințe de presă buletinul provizoriu perfectat la 21 august curent.

În imagine se vede că tânărul are urme de violenţă, în jurul cavitații bucale, astfel se explică de ce acesta purta în permanenţă mască albă, spune avocatul. Mai mult, în imagini se poate observa că tânărul este îmbrăcat în halat alb, conform avocatului, pentru a ascunde urmele de violenţă.

Andrei Brăguţa a fost reținut pe 15 august 2017, după un incident cu poliția de patrulare, care însă a fost scos din penitenciar în sicriu. El a fost reținut pentru 72 de ore și dus în Izolatorul de Detenție Preventivă. Ulterior, a fost învinuit de aplicarea forței fizice asupra polițiștilor. Pe 18 august 2017 judecătorul i-a aplicat arest pentru 30 de zile. Drept urmare, acesta a fost transferat din Izolatorul de detenție provizorie în Penitenciarul nr. 13. De la apariția cazului în spațiul public, instituțiile de stat au făcut mai multe declarații contradictorii cu referință la circumstanțele în care persoana a fost reținută, starea de sănătate (prezența sau lipsa vătămărilor corporale, diagnoze medicale etc.), circumstanțele transferului în cadrul mai multor instituții de detenție (izolator de detenție, Penitenciar, spitalul de psihiatrie) dar și aplicarea violenței de către alți condamnați sau angajați ai Inspectoratului General al Poliției.
Andrei Brăguţa a decedat în Penitenciarul „Pruncul” la 29 august curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...