Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Candidat la funcția de judecător,…

Candidat la funcția de judecător, respins de președinte și propus din nou de CSM pentru numire în funcție

Astăzi, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a examinat în ședință subiectul cu privire la informația președintelui R. Moldova și Nota informativă a Inspecției judiciare referitor la respingerea candidaturii Anei Costiuc pentru numire în funcția de judecător la Judecătoria Căușeni și cererea candidatei privind propunerea repetată pentru numire în funcția solicitată.

Numirea Anei Costiuc în funcție  la judecătoria Căușeni a fost propusă de către CSM președintelui R. Moldova încă la începutul lunii iunie, anul curent. Ulterior, Igor Dodon a respins candidatura acesteia, motivând că asupra sa ar plana suspiciuni de imparțialitate.

În cadrul ședinței CSM de azi, Costiuc a infirmat că ar avea vreo legătură cu frauda din sistemul bancar.

„Am lucrat în cadrul Băncii Naționale, în secția metodologică, dar noi nu aveam acces la nimic, e foarte strict cu evidența. Nu am avut nicio atribuție cu departamentul care nemijlocit acorda credite bancare”, a  spus Costiuc, adăugând că nu a figurat în niciun dosar în raport cu frauda bancară.

 

Plenul CSM a votat în unanimitate pentru a propune repetat numirea Anei Costiuc în funcția de judecător la Judecătoria Căușeni pe un termen de 5 ani.