Centrul de Sănătate Publică a lansat un ghid pentru părinți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ghidul pentru părinţi (Ghidul pentru informarea şi dezvoltarea relaţiilor armonioase între părinţi şi instituţiile preşcolare) a fost lansat ieri în incinta Centrului de Sănătate Publică municipiul Chișinău.

Scopul elaborării ghidului este de a a oferi părinților și tuturor copiilor de vârstă mică informații cu privire la regulamentul preșcolar, care prevede controlul și îmbunătățirea standardelor de îngrijire a copiilor, asigură protecția sănătății și a bunăstării copiilor preșcolari, precum și promovarea dezvoltării copiilor în perioada frecventării instituțiilor preșcolare.

În cadrul conferinţei de presă, au fost prezenţi Luminița Suveică, medic-șef sanitar de stat al municipiului Chișinău, Lucia Caciuc, consiliera primarului general pe probleme sociale, Alexandru Fleaş, şef Direcţie Generală Educaţie, Tineret şi Sport, părinții copiilor preșcolari din grupul de inițiativă și specialiștii din cadrul Centrului de Sănătate Publică.

În cuvântul de deschidere a evenimentului, Luminiţa Suveică s-a expus privind importanţa elaborării Ghidului, mai ales în contextul procesului relaţional dintre părinţi-copii-grădiniţă şi, drept urmare, necesitatea formării formatorilor în rândul părinţilor.

Lucia Caciuc a felicitat autorii Ghidului pentru ideea de a poziţiona părinţii în postura de formatori, exprimându-şi certitudinea pentru viabilitatea acestui proiect.

De menţionat că Ghidul pentru părinţi abordează astfel de subiecte precum sunt criteriile de selectare a grădiniţei, modalităţi de monitorizare a copiilor de către părinţi, reguli sanitare – respectarea lor obligatorie în grădiniţă, condiţiile de acces al părinţilor în blocul alimentar, sfaturi pentru un mod sănătos de viaţă – deprinderi de acasă şi bunele maniere etc.

Ghidul pentru părinţi a fost elaborat de CSP mun. Chișinău, împreună cu un grup de inițiativă, format din părinții și specialiști din domeniul Sănătății. Ulterior, textul Ghidului va fi plasat pe site-ul instituţiei www.cspchisinau.md pentru recepţionarea tuturor sugestiilor privind optimizarea următoarei ediţii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...