Buffon a dezvăluit ce atacant i-a pus cele mai mari probleme: „Parcă e făcut în laborator”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prezent alături de naționala Italiei la meciul din Spania, câștigat de iberici cu 3-0 în preliminariile pentru CM 2018, Gianluigi Buffon a acordat un interviu celor de la Marca, în care a făcut mai multe dezvăluri.

Goalkeeperul italian de 39 de ani a precizat care a fost idolul său în copilărie și care a fost atacantul care i-a pus cele mai mari probleme în carieră.

„Când eram mic m-a impresionat foarte mult o legendă a fotbalului camerunez, portarul Thomas N’Kono. L-am văzut jucând la Campionatul Mondial din 1990, care a avut loc în Itaia, iar de atunci Camerun a fost echipa mea de suflet. Bineînțeles au fost și mulți portari italieni foarte buni. Atacantul care mi-a pus cele mai mari probleme a fost cu siguranță brazilianul Ronaldo. Era jucătorul perfect. Era puternic, avea viteză, intuiție, rapiditate și o tehnică ieșiță din comun. Era un jucător care te lăsa pur și simplu cu gura căscată. Parcă e făcut în laborator” a declarat Buffon.

Portarul lui Juventus și al naționalei Italiei a ajuns la 39 de ani și e conștient că în curând va trebui să se retragă, iar în momentul în care va agăța ghetele în cui pare tentat să iasă din fenomen.

„Nu sunt speriat de momentul în care va trebui să mă retrag pentru că iubesc viața. Sunt convins că viitorul va fi frumos, dar trebuie să recunosc însă că nu știu cum va arăta el, pentru că mă concentrez pe prezent. Momentan nu mă atrage ideea de a deveni antrenor. Este un job stresant și foarte dificil” a povestit goalkeeperul.

Gianluigi Donnarumma va fi cu siguranță înlocuitorul lui Buffon la națională și ibericii l-au întrebat pe actualul căpitan al Squadrei Azzura dacă portarul lui Milan ar trebui achiziționat de Real Madrid.

„Realului nu i-a lipsit nimic în ulitmii 10 ani. Au adus mereu cei mai buni jucători din lume. Keylor Navas este un portar mare, indiferent ce spun unii sau alții. Real a câștigat două Ligi ale Campionilor cu el în poartă și deseori a pus serios umărul la victoriile echipei. Nu cred că Real are nevoie de portar ținând cont că a demonstrat că poate câștiga fără probleme” a mai spus Buffon.

La final, portarul lui Juventus a explicat de ce „Bătrâna Doamnă” a dominat fotbalul italian în ultimii ani și e singurul club din Serie A care se ridică la nivelul formațiilor de top ale Europei.

„Juventus e singurul club din Italia care se ridică la nivelul giganților din Europa în principal datorită faptului că a înțeles că pentru a avea succes trebuie să ai oficiali de top, nu doar jucători, și să construiești și viitorul, nu doar să te concentrezi doar pe prezent” a încheiat Buffon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...