/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 789: Lovitură Rusiei și asalt uriaș! Șeful spionajului militar de la Kiev prezice vremuri și mai grele

/DOC/ Dodon a interzis participarea militarilor moldoveni la un exercițiu în Ucraina

missing
05 septembrie 2017, ora 10:17

Potrivit scrisorii de intenție semnată de viceministrul Galbura, stagiul de pregătire menționat ar avea drept scop dezvoltarea nivelului de interoperabilitate, consolidarea capacităților de adaptare și promovarea imaginii Armatei Naționale pe arena internațională.

Militarii Armatei Naționale participă anual la un astfel de stagiu pe teritoriul Ucrainei începând cu anul 1996, iar cheltuielile sunt acoperite de organizatori.

„Nu acceptăm participarea militarilor moldoveni la exerciții militare din afara țării”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

În răspunsul Președenției, care este semnată de către Artur Gumeniuc, consilierul în domeniul apărării și securității naționale, se menționează că Ministerul Apărării are nevoie de acceptul președintelui, în calitate de comandant suprem al Armatei, și nu doar de informarea instituției prezidențiale despre participarea la exerciții.

De menționat că, nu este pentru prima dată când șeful statului refuză participarea militarilor moldoveni la exerciții militare sau stagii de pregătire peste hotare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram