Vrei să comunici cu autorităție și să faci campanii de advocacy? Challenger anunță recrutarea participanților

Foto: facebook.com/ CHALLENGER

Şcoala de Gândire Critică CHALLENGER a ajuns la cea de a cincea ediție și anunță recrutarea participanților. Scopul programului este ca participanții să dezvolte politici publice, ce vor putea fi implementate în Republica Moldova.

Programul are două componente:

Școala de Cercetare și Dezbateri
Perioada de desfășurare: Octombrie 2017 – Aprilie 2018

În echipe, participanții vor chestiona cetățenii despre problemele locale cu care se confruntă. Tinerii vor elabora o strategie și un plan de acțiuni, iar prin mobilizarea comunității, vor face pași spre rezolvare. Grupul va exersa deprinderea de a consulta și de a comunica cu cetățenii pentru identificarea unei probleme prioritare comune, de a negocia și de a pune presiune democratică pe autorități.

Ulterior, participanții vor propune alternative de rezolvare a problemei prin supunerea acestor dezbateri. Participanții vor învăța structura unui argument și cum se creează un policy case. La fel, aceștia vor avea posibilitatea să-și dezvolte abilitățile de vorbire în public și participare la dezbateri.


Școala de Politici
Perioada de desfășurare: Aprilie – Iunie 2018

La Școala de Politici ajung cei mai buni participanți din prima etapă. Challangerii vor propune rezolvarea unor probleme naționale ce afectează o anumită parte a societății. Tinerii vor învăța să elaboreze propuneri de politici publice și să dezvolte mesaje politice pentru diferite grupuri-țintă.

Fiecare echipă va fi ghidată pe parcursul activității sale de un mentor. Formatorii fac parte din sistemul instituțional al NDI (Institutul Național Democratic din SUA).

Tinerii învață:

– Cum să rezolve problemele comunității și să comunice cu oamenii și autoritățile;
– Cum să formuleze argumete și să prezinte elocvent poziția lor;
– Să facă cercetare și să dezvolte sttrategiile de rezolvare a problemelor din țară;
– Să se implice în procesul decizional și să interacționeze cu partidele politice.

Cine poate participa?

Studenții și tinerii profesioniști, cu vârsta cuprinsă între 20 și 30 de ani, cu sau fără experiență în astfel de programe, membrii de partid, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale sau instituții de stat etc.

Programul este organizat de către Institutul Național Democratic din SUA, reprezentanța în Moldova. NDI este o organizație neguvernamentală, neafiliată politic și non profit, care, mai bine de trei decenii, susține instituțiile și practicile democratice în întreaga lume. Din 2003, în Moldova, programul NDI contribuie la promovarea responsabilizării guvernării prin creșterea participării cetățenilor în procesele politice și în viața comunitară.


Termenul limită de aplicare este 30 Septembrie 2017, ora 17.00. Pentru a te înscrie în cadrul programului, completează formularul de aplicare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente