Opinie: Igor Dodon ar face bine dacă ar convoca un mare protest la care să-şi dea darea de seamă pentru ce a promis şi nu a făcut

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Igor Dodon ar face bine dacă ar convoca un protest mare, la care să-și dea darea de seamă pentru ceea ce a promis și nu a făcut. Aceasta susţine analistul politic Igor Boţan în legătură cu decizia şefului statului de a organiza un protest la data de 24 septembrie curent, în ziua în care ar fi urmat să aibă loc referendumul consultativ privind lărgirea atribuţiilor preşedintelui ales de întreg poporul. Potrivit analistului, dacă şi va organiza proteste, ele nu vor fi antiguvernamentale.

„Eu cred că ele vor fi proguvernamentale, în situația în care are loc această polarizare convenită de comun acord”, a menţionat Igor Boţan într-un interviu oferit pentru Radio Europa Liberă.

„Domnul Dodon inventează subiecte și după asta se erijează într-un fel de politician care încearcă să aplaneze conflictele pe care tot el cumva le evocă. Al doilea lucru, domnul Dodon folosește un limbaj inadecvat. Eu cred că este un fel de kitsch politic să invoci Marea Adunare Națională la un miting partinic, pentru că noi am văzut cu toții că, după hotărârea Curții Constituționale privind anularea intenției domnului Dodon de a organiza un referendum, el a mers la sediul Partidului Socialiștilor unde de comun acord cu conducerea partidului au ajuns la o înțelegere că vor organiza niște proteste”, a menţionat analistul.

Totuşi, Igor Boţan se arată sceptic în privinţa faptului că preşedintele Igor Dodon ar vrea să devină lider protestatar. „Dar iarăși trebuie să revenim la limbajul pe care îl folosește domnul Dodon. Așa cum spuneam, este un kitsch să invoci Marea Adunare Națională pentru convocarea unui miting partinic și un alt lucru foarte important este că partidul de guvernământ doar se va bucura, dacă domnul Dodon va proceda în așa fel, având posibilitatea să convoace un alt miting – pentru susținerea integrării europene a Republicii Moldova”, a mai menţionat analistul.

Este de menţionat că mitingul societăţii civile şi formaţiunilor de opoziţie împotriva actualei guvernări urmează să aibă loc la data de


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...