/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

UE alocă Moldovei aproape 7 milioane de euro pentru șapte proiecte Twinning

missing
05 septembrie 2017, ora 08:34

Unul din cele şapte proiectele lansate vizează asistarea Institutului Național de Standardizare pentru aderare, în calitate de membru deplin, la Comitetul European de Standardizare și la Comitetul pentru Standardizare electro– tehnică. Alte proiecte se referă la promovarea patrimoniului cultural în Moldova prin conservarea și protecția acestuia, dar şi la consolidarea capacităților Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. La fel se urmărește consolidarea capacităților Parlamentului în procesul de armonizare la UE, consolidarea capacității Serviciului Vamal în implementarea acțiunilor din Acordul de Asociere, consolidarea capacităților de investigare a agențiilor de aplicare a legii din Moldova în domeniul cercetării actelor de corupție.

Încă două proiecte Twinning aflate în proces de pregătire vizează asistența acordată Ministerului Economiei și Infrastructurii în armonizarea cadrului legislativ și operațional național cu directivele și regulamentele UE în domeniul transportului maritim și al căilor navigabile interioare, precum şi reforma centrului de formare inițială și continuă a poliției.

Proiectul Twinning este unul din principalele instrumente ale Uniunii Europene în susținerea consolidării instituționale. Acesta are ca scop să ajute ţările beneficiare să dezvolte instituţii publice moderne şi eficiente, prin asigurarea cadrului care permite instituțiilor publice şi organizaţiilor din ţările beneficiare să lucreze cu omologii lor din statele membre ale UE.

Menţionăm că până în prezent Republica Moldova a beneficiat de 31 de proiecte Twinning. Asistența UE prin intermediul proiectelor Twinning contribuie la îndeplinirea obiectivelor înscrise în Acordul de Asociere UE-Republica Moldova, prin asigurarea resurselor financiare și a intervențiilor de consolidare a capacităților instituționale pentru instituțiile cheie din Republica Moldova, necesare pentru a putea răspunde provocărilor legate de implementarea aquis-ului comunitar, în cadrul AA/DCFTA.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram