„Domnul Dodon inventează subiecte şi după asta se erijează într-un fel de politician care încearcă să aplaneze conflictele pe care tot el cumva le evocă. Al doilea lucru, domnul Dodon foloseşte un limbaj inadecvat. Eu cred că este un fel de kitsch politic să invoci Marea Adunare Naţională la un miting partinic, pentru că noi am văzut cu toţii că, după hotărârea Curţii Constituţionale privind anularea intenţiei domnului Dodon de a organiza un referendum, el a mers la sediul Partidului Socialiştilor unde de comun acord cu conducerea partidului au ajuns la o înţelegere că vor organiza nişte proteste”, a spus analistul politic în cadrul unui interviu pentru Radio Europa Libeară.

„Nu, eu nu cred în faptul că domnul Dodon vrea să devină lider protestatar, dar iarăşi trebuie să revenim la limbajul pe care îl foloseşte domnul Dodon. Aşa cum spuneam, este un kitsch să invoci Marea Adunare Naţională pentru convocarea unui miting partinic şi un alt lucru foarte important este că partidul de guvernământ doar se va bucura, dacă domnul Dodon va proceda în aşa fel, având posibilitatea să convoace un alt miting – pentru susţinerea integrării europene a Republicii Moldova”, a adăugat Igor Boţan.

Mai mult, Dodon a intrat în cârdăşie cu partidul de la guvernare, spune Igor Boţan.  

„Este un ping-pong. Domnul Dodon s-a înţeles de minune cu partidul de guvernământ atunci când au schimbat sistemul electoral”, a notat membrul fondator al Platformei Civice.

Totodată, Igor Boţan susţine că: „Domnul Dodon ar face bine, totuşi, dacă ar convoca un protest mare, la care să-şi dea darea de seamă pentru ceea ce a promis şi nu a făcut. Domnul Dodon deja trebuia să aibă un plan bine chibzuit şi acceptat de transnistreni şi de ruşi pentru reglementarea transnistreană. Este riscant să salute separatismul, dar domnul Dodon, dacă chiar va convoca acest miting de protest, cum zice el, sau de susţinere a domniei sale, el, totuşi, ar trebui să dea o dare de seamă pentru ceea ce face. De exemplu, ar trebui să le explice cetăţenilor cum de se întâmplă că a invocat pericolul venirii în Republica Moldova a 30 de mii de sirieni, dar de fapt în câteva luni, de când e la Preşedinţie, a semnat 600 de decrete de renunţare la cetăţenia moldovenească de către cetăţenii noştri. Cel puţin nu trebuia să mintă sau cel puţin nu trebuia să recurgă la neadevăruri, că există mare interes pentru migranţi de a veni în Republica Moldova. Republica Moldova este depopulată, oamenii fug de aici, iar domnul Dodon a recurs la tot felul de lucruri, din punctul meu de vedere, incorecte pentru a veni la putere”.