Le-a spus poliţiştilor români că şi-a uitat permisul acasă. Ce au găsit oamenii legii în maşina unui moldovean

Un şofer moldovean a fost prins de poliţiştii români cu un permis de conducere fals, ascuns în torpedoul maşinii. Iniţial, acesta le-a spus oamenilor legii că şi-a uitat permisul acasă, însă, după depistarea documentului fals, a recunoscut că permisul l-a procurat deoarece cel eliberat de autoritățile moldovene era suspendat.

Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca, județul Botoșani, unde s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din Republica Moldova, Iurii N., în vârstă de 28 de ani, conducând un autoturism marca Audi.

La control, polițiștii de frontieră i-au solicitat șoferului să prezinte și permisul de conducere, pe lângă documentul de identitate. Bărbatul însă nu a putut prezenta permisul de conducere, susținând ca l-a uitat acasă, în Republica Moldova.

Astfel, s-a procedat și la efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, în urma căruia a fost descoperit în torpedoul maşinii un permis de conducere emis pe numele șoferului.

Poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit că documentul este fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că permisul de conducere descoperit în torpedoul autoturismului l-a procurat de la un concetățean a cărui identitate nu o cunoaște, plătind suma 100 de dolari, deoarece pe cel eliberat de autoritățile moldovene îl avea suspendat.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.