„Brexit este un lucru rău şi a fost o decizie stupidă. Doar cetăţenii britanici pot inversa acest proces. Şi nu sunt visător, sunt realist”, a declarat Selmayr în cadrul unei conferinţe de presă susţinută luni la Bruxelles.

Declaraţiile lui Selmayr vin la câteva zile după ce negociatorul şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat că cetăţenii britanici trebuie să fie „educaţi” în privinţa preţului pe care trebuie să-l plătească pentru Brexit.

Selmayr a adăugat că ar fi posibil din punct de vedere legal inversarea deciziei în privinţa despărţirii de UE, însă a precizat că ar fi o „aroganţă” din partea UE să creadă că poate forţa acest lucru.

Până în prezent, negocierile dintre UE şi Marea Britanie nu au înregistrat progrese semnificative. Uniunea Europeană consideră prioritare în negocieri cuantumul angajamentelor Londrei faţă de UE, estimate a fi între 60 şi 100 de miliarde de euro, situaţia cetăţenilor europeni aflaţi pe teritoriul britanic şi viitorul frontierei între Irlanda şi Irlanda de Nord, teritoriu britanic.